Ürdün'de ABD güçlerine saldırı, 3 ABD askeri öldü
2024-01-28 - 23:12
Ürdün'ün kuzeydoğusundaki ABD'ye ait bir askeri üsse insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu 3 ABD askerinin hayatını kaybettiği, çok sayıda askerin de yaralandığı bildirildi.

Ürdün'de Suriye sınırına yakın bir bölgedeki ABD üssüne yapılan silahlı insansız hava aracı (SİHA) saldırısında en az 3 ABD askeri öldü. Saldırıda, en az 25 ABD askeri yaralandı.

ABD Başkanı Joe Biden saldırıyı İran destekli militan grupların yaptığını ve uygun zamanda hesabının sorulacağını söyledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Ürdün’ün Suriye sınırında bir ABD karakoluna SİHA ile yapılan saldırıda 3 ABD askerinin öldürüldüğünü en az 25 askerin yaralandığını bildirdi.

İsrail'in Gazze'de soykırıma başladığı süreçte ilk kez bir saldırı sonucu ABD askerleri öldü.

Saldırılardan ABD Başkanı Joe Biden'in İran'ı sorumlu tuttuğu ve İran'dan bu saldırının hesabının sorulacağını söylediği ifade edildi. 

ABD direk olarak İsrail'in Gazze'de Müslümanlara yönelik soykırımına destek veriyor, bu da bölgede İsrail'den sonra en fazla nefret edilen devletin ABD olmasını beraberinde getiriyor.

Türkiye bu süreçte defaatle ABD'yi İsrail'in soykırımı durdurması noktasında uyardı. 

Türkiye, bölgesel bir savaşa dönüşecek gerginliklerin hem Akdeniz için hem Avrupa ülkeleri için, hem ABD için, hem İsrail için hem de Ortadoğu için yıkıcı sonuçlarının olabileceği uyarısını sürekli taraflara ifade ediyor.

 

 

 

  • Beğen
YORUM YAZIN