Tüm yurtta etkili olan fırtına ve sağanak hayatı felç etti
2023-11-26 - 15:47 | Son Güncelleme: 2023-11-26 15:56
Meteoroloji'nin günlerdir yaptığı uyarıların ardından yurt genelinde fırtına nedeniyle hayat felç oldu! Binaların çatısı uçtu, ev ve iş yerlerini su bastı. Taksim Meydanı'na çıkanlar fırtına nedeniyle güçlükle yürürken, sahil şeridinde metrelerce yükselen dalgalar oluştu. İzmir'de deniz taştı, deniz suları kaldırımla birleşti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günler öncesinden yaptığı uyarıların ardından yurdun birçok bölgesinde fırtına ve sağanak etkisini gösterdi. İstanbul'da saat 04.00 sıralarında başlayan sağanak yağış, kentin birçok ilçesinde etkili oldu. Şiddetini artıran fırtınada ise Kağıthane'de bir binanın çatısı uçtu. İzmir'de deniz suyu taşarken mahsur kalan vatandaşlar zabıtalar tarafından kurtarıldı.

Sinop'ta fırtına nedeniyle çöken tahıl ambarının altında kalan Nefize Keserci (77), hayatını kaybetti.

Ordu'da etkili olan fırtına, hayatını olumsuz etkiledi. Bazı evlerin çatısı uçarken, ağaçlar devrildi.

Bartın'ın Amasra ilçesinde fırtına nedeniyle denizde 8 metreyi aşan dalgalar oluştu gemi ve tekneler limana sığındı.

Amasra'da saatte 60 kilometre hıza ulaşan rüzgarın etkisiyle dalga boyu kayalara çarpması ile 8 metreyi aştı.

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi Küçükkuyu beldesinde gece boyunca fırtına nedeniyle oluşan dev dalgalar sahili dövdü. 

Aksaray’da seyir halindeki hafif ticari aracın üzerine, rüzgarın etkisiyle yerinden kopan çatı düştü. Sürücü Uğur Şimşek (27) ile annesi yara almadan kurtulurken, araçta hasar oluştu.

Sivas'ta etkili olan kuvvetli rüzgar sonrası birçok binanın çatısı uçtu.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde gece yağmur sırasında 2 eve yıldırım düştü. Evlerde hasar oluştu.

Antalya'nın Serik ilçesinde yağmur ve fırtına, Gebiz Mahallesi'nde Çığırtkan Çayı Deresi'ni taşırdı. Taşan su, köprünün bir bölümünde zarara neden oldu.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da kar yağışı, fırtına, tipi ve sis etkili oluyor. Bölgede tedbirler artırılırken, Uludağ’da kar kalınlığı 7 santimetreye ulaştı.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde etkili olan fırtına ve sağanak nedeniyle deniz taştı. Karabaş Mahallesi Oramiral Salim Dervişoğlu Caddesi'ndeki otopark, suyla kaplandı.

Artvin'in Şavşat ilçesinde meydana gelen heyelan ile yamaçtan kopan taş, toprak ve kaya parçaları kara yoluna aktı. Kapanan yol, iş makineleri ile temizlendi.

İstanbul Valisi Davut Gül, kentte kalacak yeri olmayanların otellerde ve kamu tesislerinde misafir edildiğini açıkladı.

Vali Gül, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kalacak yeri olmayan evsizleri, yaz kış anlaşmalı otellerimizde ve kamu tesislerinde misafir ediyoruz.

Lütfen sokakta gördüğünüz kişilere para vererek dilenciliğe teşvik etmeyin.

Gözümüzden kaçan kişileri 112’ye bildirdiğinizde arkadaşlarımız güvenli bir yere yerleştireceklerdir."

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçeden aniden bastıran sağanak yağışı ile şiddetli rüzgar pazarcı esnafına zor anlar yaşatırken, bir çok esnaf öğle saatlerinde tezgahını toplamak zorunda kaldı.

Antalya'da gece saatlerinde şiddetini artıran yağış nedeniyle ana arterlerdeki alt geçitler su ile doldu. Polis ekipleri bu alt geçitleri trafiğe kapattı. Yağış zaman zaman yerini doluya bırakırken, Kepez ilçesindeki kanallar taştı, araçlar yolda kaldı. Bazı evlerin bahçeleri ise suyla doldu. Fırtına nedeniyle Konyaaltı Sahili'nde dev dalgalar oluştu. Antalya'nın Manavgat ilçesindeki turizm beldesi Side'de de 2 tekne battı. Kentte fırtına da etkili oldu. Şehrin birçok noktasında devrilen ağaçlardan bazıları otomobillerin üzerine düştü, bazıları da yolları kapattı. Bu nedenle çok sayıda araçta hasar meydana geldi.

 

 

  • Beğen
YORUM YAZIN