Meclis Başkanı Kurtulmuş’tan TBMM’ye Olağanüstü Toplanma Çağrısı
2023-08-03 - 19:19
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeterli sayıda milletvekilinin imzası ile yapılan olağanüstü toplantı talebi üzerine, TBMM Genel Kurulu'nun 8 Ağustos Salı günü toplanması için çağrıda bulundu

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, yeterli sayıda milletvekilinin imzası ile yapılan olağanüstü toplantı çağrısı üzerine, TBMM Genel Kurulu'nun, Anayasa'nın 93'üncü ve Meclis İçtüzüğü'nün 7'nci maddeleri gereğince, 8 Ağustos 2023 Salı günü saat 15.00'te toplanması için çağrıda bulundu.

Kurtulmuş, CHP'nin, yeterli sayıda milletvekilinin imzası ile yaptığı olağanüstü toplantı çağrısı üzerine bu çağrıyı yaptı. 

Geçtiğimiz haftalarda vergi zamlarını görüşmek için TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağıran CHP, bir kez daha harekete geçti. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Akbelen ormanlarının incelenmesi için TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdıklarını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Günaydın, ek motorlu taşıt vergisine ilişkin teklifin maddesini Anayasa Mahkemesi'ne götürdüklerini belirtti. CHP'li Günaydın, "Anayasa Mahkemesi ilk inceleme toplantısını yapmış, esastan inceleme kararı vermiş. Umuyoruz ki ilk taksit ödemelerinden evvel Anayasa Mahkemesi bu konuda iptal kararı verir, bu haksız toplam 30 milyar TL'yi aşan Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemesinden kurtulurlar.

Biz bu çerçevede Türkiye Büyük Millet Meclisini önümüzdeki salı günü, yani 8 Ağustos günü olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Türkiye'nin dağ gibi biriken sorunları var. Bu sorunu açık olarak ortaya koyalım. Bu tatil herkesin olduğu gibi 15-20 gün olabilir. Meclisin açık olmadığı günlerde seçildiğin illerde vatandaşla birlikte olursun. Dilekçe verildi veya verilmek üzere." diye konuştu.

 

 

  • Beğen
YORUM YAZIN