Konya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Şükrü Arslan'dan çok önemli İstanbul Depremi Uyarısı
2024-02-07 - 11:19
Konya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Şükrü Arslan, Tv42’de Hamdi Bağcı’nın hazırlayıp sunduğu Akşama Doğru’da 11 ilimizin yıkılmasına neden olan ve yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olarak ifade edilen 6 Şubat Depreminin Yıldönümünde çok önemli açıklamalar yaptı.

Konya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Şükrü Arslan, Tv42’de Hamdi Bağcı’nın hazırlayıp sunduğu Akşama Doğru’da 11 ilimizin yıkılmasına neden olan ve yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olarak ifade edilen 6 Şubat Depreminin Yıldönümünde hem Türkiye hem İstanbul hem de Konya’yı bekleyen deprem tehlikesi ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye’nin depremselliğinin, fay hatlarının çok iyi bilinmesine rağmen binalar yapılırken hala ciddi suiistimallerin olmasının çok büyük acıları beraberinde getirdiğine işaret eden Başkan Şükrü Arslan, binaların yapılırken mutlaka zemin etütlerinin dikkate alınarak yapılması gerektiğini söyledi.

İstanbul’dan geçen Marmara fayının enerji birikiminin son evresinde olduğunu da belirten Başkan Arslan, İstanbul’da acilen ciddi tedbirlerin alınması gerektiğini, gerekirse sorunlu binaların acilen boşaltılarak, binaların güçlendirilmesi ve yeniden inşasının sağlanmasının hayati önemde olduğunu belirtti.

Konya’yı 6’nın üzerinde etkileyecek 3 tane fay hattının bulunduğuna da işaret eden Konya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Şükrü Arslan, Konya’nın zemin çatlakları, zemin çökmeleri, obruklar gibi ciddi sorunlarının olduğunu, zemin nedeniyle uzakta da olmuş olsa depremlerin etkilemesi gibi sorunları barındırdığını ve acilen bu konuların ciddiye alınarak gerekli adımların atılmasın önemli olduğunu ifade etti.

Başkan Şükrü Arslan, yeni yapılan binalarda hala yeterli oranda denetimin de yapılmadığını belirterek, zemin etüdününün koskocaman Selçuklu, Karatay, Meram gibi ilçelerde bir Jeoloji Mühendisi tarafından denetlendiğini de sözlerine ekledi.

 

 

 

  • Beğen
YORUM YAZIN