Üzgünüz…
07.07.2022 - 0:40

Cahit İlhan

Cahit İlhan

Bir insan için bir başka insanın yapabileceği en büyük iyilik acısını dindirmektir. Bugün, görevi insanları tedavi etmek olan, insanların acıları dindirmek olan kıymetli bir hekimimiz elim bir saldırı sonrasında hayatını kaybetti.

Yıllarca süren eğitim, bir Kardiyoloğun ne kadar zor yetiştiği gibi konulara hiç girmiyorum, bir insanın sorumlu olmadığı ve tedavisi için uğraştığı bir başka insanın oğlu tarafından, eşi, çocukları, annesi, babası, bütün meslektaşları ve en nihayetinde hepimizin duygularını hiçe sayarak katledebiliyor olması…

O hastaneye silahla girebiliyor olması,

Katli gerçekleştirenin hiçbir acıma ve vicdan duygusuna sahip olmaması,

Bir insanın eşini, çocuklarını, annesini, babasını hiçbir şekilde düşünmüyor olması anlaşılabilir bir konu gibi gelmiyor bana…

Anlayamıyorum da zaten…

Yahu vicdanını, merhametini niye kaybettin, ölüm Allah’tan gelirdi, bu millet buna inanırdı, ne ara bu toprakların insanları bu irfanlarını kaybettiler Allah’ım?

Yorulduk, göz göre göre bir milletin bu hale gelebiliyor olmasının derin tasavvurunu kim yapar? Kim yapabilir? Kim sorumluluk alır? Kim olanı değiştirmeye çalışır? İnanın bilmiyorum.

Vallahi billahi bu yaşananlar bir insan olarak bana ağır geliyor.

Ne yaptık, ne yapıldı da insanlar bu kadar vicdansız, merhametsiz bir katile dönüşebildi?

Üzgünüz, atamıyoruz aklımızdan, muhasebesini yapamıyoruz, kabul edemiyoruz…

Habil’in Kabil’e dedi ki;

“" 'Ben isterim ki sen, kendi günahınla beraber benim günahımı da yüklenesin de cehennemliklerden olasın. Zalimlerin cezası işte budur!”

Evet, insanlara hizmet etmeye çalışırken, mesleğini icra ederken Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya, şehit edildi.

Mekânın cennet olsun Ekrem Kardeşim, cennet kokulu Hocam, Doktorum…

Sen bu zavallı, içi geçmiş dünyada onurunla insanlara hizmet ettin, Allah senden razı olsun.

Allah’ın merhameti ve rahmeti seninle olsun…

Ailene ve meslektaşlarına utanarak, sıkılarak, mahcup bir vaziyette başsağlığı diliyoruz, hüküm Allah’ındır, onu da biliyoruz ama bir yerde bir hatalar silsilesi var ki bunlar oldu, olabiliyor, bunu da görüyoruz…

Ailen ve meslektaşların bilsinler ki acıları sadece onların acısı değil, hepimizin acısı…

Aciz ve mahcubuz…

Ağır bir yükün üzerimize kurşun gibi çöktüğü bir günü insanlara yaşatan merhametsizliğin şerrinden Allah hepimizi korusun.

Başımız sağ olsun…

 

 

 

  • Beğen
YORUM YAZIN