Rusya Ukrayna’da Amerika’nın havasını fena alıyor
14.04.2021 - 22:59

Cahit İlhan

Cahit İlhan

Amerika’yı biliyorsunuz, kendince 1940’lı yıllarda bir dünya düzeni oluşturmuş, hala bütün dünya gerçekliğini o sanıyor.

Savaştan çıkmışız, Amerika’nın dolarlarına dünyanın ihtiyacı var, MArshal anlaşması yapılacak, dünyanın da jandarması Amerika olacak…

İnanın hala Amerika bu noktada duruyor, mümkün değil Amerika’nın takvimleri 2021’i göstermiyor, bu gerçeklikle de bugün yol almak mümkün değil, zira dünya eski dünya, ne Rusya eski Rusya, ne Avrupa eski Avrupa, ne Asya eski Asya ne de Türkiye eski Türkiye…

Bir kere bir Çin gerçeği var, bir Türkiye gerçeği var, Rusya’nın yenidünya düzenindeki etkinliği var, Avrupa’da garnizonların dağıldığı gerçeği var vs.

Mesela Amerika Türkiye için kendince gündemler oluşturuyor.

Neymiş efendim,

Halk Bankası davası varmış,

S-400 konusunda Türkiye’den tatmin edici adım bekliyormuş,

F-35’i Türkiye’ye vermeyecekmiş,

PYD'ye destekleri devam edecekmiş,

Doğu Akdeniz'de Türkiye’nin karşısında olacakmış, Ege boyunca donanma üsleri oluşturmaya başlayacakmış,

Biden 4 aydır Cumhurbaşkanımızın telefona çıkmıyormuş.

Amerikalılar ve içerideki oyuncakları sanıyor ki, Türkiye’nin gündemi bu, Türkiye bunlarla yaşıyor…

Türkiye kendi uçaklarını kendi üretiyor artık, dolar nerede ise 10 lira oldu, Türkiye battı mı?

Yok, hayat devam ediyor.

Türkiye’de ajanları var, bizi bu gündem esir alsın, bu minvalde konuşalım, bu minvalde düşünelim ve Amerika yanımızda değil diye üzülelim, korkalım, tedirgin olalım istiyorlar.

Yalan söylüyorlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Biden’i aramadı ki hiç bu süreçte.

Türkiye’den bir talep yok, Amerikan başkanı ile görüşelim, diye.

Türkiye’nin duruşu net, isterse görüşürüz, istemezlerse kendileri bilir, Türkiye kendi protokollerini uygulamaya, bağımsız kararlar almaya devam edecektir, zaten ediyor.

Türkiye önüne bakıyor, havadan havaya füzesinin seri üretimine hazırlanıyor, önce küçük sonrada devasa uçak gemisini yapmaya, sulara indirmeye çalışıyor, jet üretecek, yerli otomobilimize gün sayıyoruz.

Türkiye, Rusya ile ve Çin ile dostluk ilişkilerini geliştiriyor, Fransa, Almanya, İngiltere ve Amerika… İsterlerse onlarla da ilişki kuruyor ve ilişkilerini geliştirmeye de hazır olduğunu zaten her ortamda ilan ediyor.

Mısır ile yeni bir yol haritası oluşturuyoruz, önümüzdeki süreçte Akdeniz’de bir de Mısır ile anlaşma yaparsak, işte o zaman Amerika ya da küçük sömürgesi Yunanistan düşünsün, biz bu konulara takılmıyoruz, yolumuza devam ediyoruz. Kırmızıçizgilerimiz net. Yunanistan, yiyorsa, kendine güveniyorsa geçsin o kırmızıçizgileri, baksın bakalım Amerika’yı Türkiye takar mı takmaz mı?

Bütün bu gelişmeler olurken Putin ise tam anlamıyla Batıya meydan okuyor ve Ukrayna’nın bir bölgesini daha işgale hazırlanıyor.

O bölgeye yığınak yaptı ve Amerika’nın tıkı bile çıkamıyor, hadi göster kendini Amerika…

Ama Amerika’dan ses çıkamıyor, yürek yok, yemiyor, Rusya ile karşı karşıya gelmekten korkuyor, zira daha parlamento binaları işgale uğrayalı 6 ay bile olmadı, iç karışıklıklardan, karmaşadan, hadi daha açık yazalım, iç savaştan korkuyor Amerikalılar…  

Kendince maaşlı uşaklarıyla Türkiye’nin de Amerika’dan algılarla çekinmesini istiyor da geçti Bor’un pazarı.

Bunu Amerika anlamalı.

Eğer Putin, Ukrayna’yı yıkarsa, Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya şunu da bilmeli ki Polonya’da Rusya’yı durduramazlar, bu sefer iş atom bombası ile de çözülmez ve inanın bana ne Paris kalır, Ne Londra kalır, ne de Berlin kalır.

Batılılar şunu da bilmeli, Ukrayna Suriye’ye benzemez, çok ağır bir şekilde Avrupa’ya saplanacak bir hançer olur ve PKK terör örgütü gibi kullanışlı malzemede bulamazlar bu bölgede, zira Panslavizm hala etkili.

Fakat Batı’da bu stratejik derinlikle hareket edecek bir yapı yok gibi görünüyor.

Bu da Putin’in işine geliyor.

Neticede, Rus dostlarımızla biz barış içinde bu bölgenin geleceğini hep konuştuk, konuşuruz…

Amerika Halk Bankasını, S 400’leri telefon tiyatrosunu geçsin de gerçek dost Türkiye gerçeğine gelsin bence, gelmezse de kendi bilir.

Türkiye zaten yoluna devem ediyor da, Amerika, böyle giderse önümüzdeki 10 yılda Rusya ile büyük savaşlara hazırlanması gerekiyor ve Amerika’nın bu bölgede havası işlemiyor.

Rusya Amerika’nın havasın fena alıyor.

Amerika uşakları vasıtasıyla komedi oyuna devam etsin, gözünü açtığında görecek, bir atom bombası atacağı Japonya bile olmayacak artık ve Putin, Avrupa’nın bütün haritalarını değiştirmeye kararlı görünüyor.

Önemli günler bekliyor Avrupa'yı, belirtmiş olalım. 

 

 

 

  • Beğen
YORUM YAZIN