İYİ Parti ile CHP arasındaki büyük çatlak nereye evrilir?
07.09.2022 - 10:13

Ahmet Demir

Ahmet Demir

Gürsel Tekin, iktidar oldukları takdirde PKK terör örgütünün siyasi ayağı olan HDP’ye de bakanlık verileceğini söyledi ortalık karıştı.

Belki de bilemiyorum, kamuoyundan saklanan çatlaklar görülür oldu.

Bugün bu kadar çatlamış bir yapı iktidar olduğunda, kamunun gücü eline geçtiğinde nasıl bir arada durabilecek, kim kimi nasıl idare edecek? Kim kime karşı nasıl bir yaklaşım içinde olacak?

Basit gibi görünüyor da, gerçekten deli sorular bunlar.

Recep Tayyip Erdoğan’ı rahatlatan, AK Partiye nefes aldıran gelişmeler bunlar.

Nereye evrilir? Allah ömür verirse izleyip göreceğiz, şimdilik diyebileceğimiz şu, cam çatlamıştır ve bu camın bu yapıyı nereye kadar taşıyacağı da bugün için meçhuldür.

Muhalefet, keşke HDP’ye, Amerika’ya, FETÖ’ye yaslanmak yerine millete yaslanmayı başarabilseydi, milleti keşke okuyabilselerdi, milletin derdini görebilselerdi, milletin beklentilerini anlayabilselerdi…

Ama ne yazık ki, Muharrem İnce kadar anlayamadılar, gittiler, Türkiye’ye düşmanlık yapan Amerika ile ve onun uzantıları ile iktidar peşinde koştular.

Öyle görünüyor ki, şimdilik karşımızda bir fiyaskoya dönüşmeye hazırlanan tablo var ve teker nerede tamamen patlayacak, yatak nerede tamamen saracak, seçime kadar gidebilirler mi?

Bunlar bile meçhul görünüyor.

Benim anladığım, İYİ Parti, Mansur Yavaş’ı aday göstermek istiyor, CHP ise Kemal Kılıçdaroğlu’nda ısrar ediyor.

Meral Hanım haklı, çevresindeki siyasi aktörler Kemal Kılıçdaroğlu’nun kesinlikle kazanamayacağını çok iyi tahlil ediyor ama CHP milleti anlamadığı gibi, sanırım İYİ Partiyi de anlamıyor.

Olan da İYİ Partiye oluyor, zira gerçekten çok baş ağrıtacak mide bulandıran ve hiçbir şekilde ifade edilmesi istenmeyen gerçekler CHP’liler tarafından ifşa ediliyor.  

CHP’li Barış Yarkadaş’ın şu ifadelerine bakar mısınız:

"Şimdi siz HDP'li seçmenin yerel seçimde oyunu alacaksınız, HDP'li seçmenlerin katkısıyla seçilen büyükşehir belediye başkanlıklarının dağıttığı dairelerin daire başkanları olacaksınız, genel müdürleri olacaksınız, yakın çevreniz büyükşehir belediyelerinden ihale alacak. Tek tek biliyorum bana söyletmesinler. Beni konuşturmasınlar.

HDP'lilerin verdiği oylarla belediye başkanları seçilecek, o belediye başkanlarının dairelerinde daire başkanlarınız oturacak, genel müdürleriniz olacak, ihaleler alınacak sonra da diyeceksiniz ki 'Biz HDP'yi meşru saymıyoruz.' HDP'yi meşru saymıyorsan kardeşim o zaman HDP'nin katkısıyla seçilen belediyelerde daire başkanlığı da yapmayacaksın, genel müdürlüğü de kabul etmeyeceksin. Bu nasıl bir siyasi tavırdır."

Barış Yarkadaş’ın bu açıklamayı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun izni ile yaptığından ben hiç şüphe duymuyorum.

Şunu da belirteyim, Gürsel Tekin’in açıklamalarının da Kemal Kılıçdaroğlu tarafından bilinen bir projenin parçası olduğunu sanıyorum.

Bu açıklamaları, İYİ Partililer nasıl yer, nasıl yutar, nasıl sindirir, inanın onu da bilemiyorum.

Barış Yarkadaş, çakmış ama iyi çakmış, bütün gerçekleri yüzlerine vurmuş.

CHP, alenen İYİ Partiye diyor ki, “bana yaslanmazsan, beni çekmezsen bitersin.”

Bunu siyaset bilen herkes biliyor zaten de, yine de İYİ Partililerde ben onur olduğuna inanıyorum.

Onurlu bir insan bu sözleri nasıl taşır bilmiyorum?

Meral Hanım nasıl taşıyacak, onu da bilmiyorum.

CHP - İYİ Parti koalisyonunun merkezinde CHP var, bu net görülüyor, CHP’nin de HDP’siz yapamayacağı açıktır. CHP, aslında HDP’siz yapardı ama bu saatten sonra olmaz, Amerika’ya, Fransa’ya, Almanya’ya göbek bağı ile bağlanmış bir süreçten bahsediyoruz.

Geri adım atmanın imkânsız hale geldiği süreçteyiz.

İYİ Partililer de bu sürecin tam içindeler, HDP’yi bile bile içindeler ama bunun yüksek sesle söylenmesini istemiyorlardı…

Şimdi söylendi, şimdi açığa çıktı, hem de gerçek anlamda bir skandal şekilde ortaya çıktı, bir rezalet biçimde ortaya çıktı.

Ey Saadet Partililer, siz ne diyorsunuz bu duruma?

Sizin de HDP’nin desteği ile kazanılan belediyelerde, daire başkanlarınız, müdürleriniz var mı?

Siz ne diyorsunuz, PKK yandaşı olduğunu hiçbir şekilde saklama ihtiyacı duymayan ve arkasında Amerika’nın olduğunu net bir şekilde bildiğimiz HDP’ye bakanlık verilir mi?

Niye sizden ses gelmiyor?

Neticede dostlar, camdan kule çatladı, süreç ise nereye evrilecek, seçime kadar dağılmadan gidebilecek mi? Onu zaman içinde göreceğiz.

 

 

  • Beğen
YORUM YAZIN